Kategoriarkiv: Malmö

Inlägg som handlar om Malmö i största allmänhet.

Konsertvideo

Det är väl kanske att ta i lite i överkant att kalla det en konsertvideo men hur som helst – i samband med vårt releaseparty på Sugar Ditch i Malmö den 30 maj filmades uppträdet och efter moget övervägande bjuder vi härmed på den första låten…

Släppfest

Fredagen den 30 maj blir det släppfest för albumet ”Malmö C” och även om både Stockholm, Oslo, Köpenhamn och Helsingfors dragit i oss finns det inget bättre ställe att fira detta på än i just Malmö.

Platsen är Sugar Ditch på Nobelvägen och kalaset sker i samband med att Malmös äldsta och fortfarande fungerande synthklubb Spacelab håller säsongsavslutning. Att vi spelar där är inget mindre än ett mirakel – under de elva år klubben funnits är det bara det klassiska Malmöbandet Ausgang Verboten som spelat live under samma arrangörs regi!

Releaseparty

Eftersom det nu verkligen börjar nalkas skivsläpp så finns det ju inget bättre sätt än att hålla ett traditionellt releaseparty och ska man göra det ska man göra det ordentligt!

Tillsammans med Alexander Hofman från S.P.O.C.K blir det därför både klubb, quiz, releaseparty och konsert på Sugar Ditch i Malmö fredagen den 30 maj. Dörrarna öppnar redan klockan 16, klubben Spacelab börjar 18, runt åtta blir det frågesport och säsongsavslutning och därefter blir det ett litet uppträdande med Diskodiktator ungefär vid tio.

CD-skivor kommer att finnas för den som vill köpa en sådan.

Mer information om hela härligheten hittar man på följande Facebook-event.

Spacelab #96

Albumet förklarat

Nu börjar det äntligen röra lite på sig igen och följande finns att meddela:

Albumet ”Malmö C” kommer släppas digitalt i två olika versioner; dels den vanliga versionen som är i princip identisk med CD-utgåvan men också i en version där medlemmarna i bandet går genom spår för spår och förklarar bakomliggande orsaker, intressanta tekniska aspekter på inspelningsarbetet eller helt enkelt bara lite vanligt hederligt blaj.

Släppdatum för ”Malmö C förklarad” är satt till den 31 maj och vaniljversionen släpps den 2 juni.

Malmö C förklarad

Syntgurus i Malmö

I början av 1980-talet släppte kanadensiska Rational Youth sin debutskiva ”Cold War Night Life”, i mitten av 1990-talet släppte Malmöitiska S.P.O.C.K sitt debutalbum ”Five Year Mission” och igår hade vi glädjen att träffa representanter för båda banden i samband med Nostalgifesten #3 i Malmö. Tracy Howe fick en promoversion av singeln ”Inte så svårt” att ta med sig hem och Alexander Hofman såg ganska nöjd ut han också. Och för tydlighetens skull – i Kanada pekar man med långfingret – inte pekfingret…

Tracy & Alexander

Statusuppdatering

Det är makalöst hur långsamt tiden kan gå ibland – just nu väntar vi på att en av synthvärldens bästa PQ-kodare ska bli klar med albumet så att vi kan skicka iväg det till fabriken…

Vad är då PQ-kodning kanske den oinvigde undrar? Den som vill läsa på lite kan med fördel vända sig till informationen på följande länk: Kontrollrummet.com.

Mer musik och mer prat

Eftersom möjligheten fanns att kombinera arbete och nöje passade vi på att dels bevittna hur ett fullsatt Babel i Malmö välkomnade det slovenska bandet Laibach och dels spela in en diskussion om spåren på det kommande albumet ”Malmö C”.

Resultatet av sagda diskussion kommer att presenteras så småningom – troligtvis i form av ett bonusspår på Spotify.

Laibach på Babel

Musik i vårnatten

Inte långt från Västra Sorgenfri ligger Möllevången och på Möllevången ligger en gammal anrik rockklubb som heter Kulturbolaget. Eftersom våren 2014 går i synthens tecken i vår vackra stad fanns det ingen tvekan att hälsa på när tyska gruppen Welle Erdball gästade nämnda klubb och vi var uppenbarligen inte ensamma om detta; KB bubblade av glad publik.

Welle Erdball

Personlig stil

På det kommande albumet ”Malmö C” finns en låt med titeln ”Personlig stil” och det får man ju respektera att folk har. Ibland är det däremot lättare att acceptera människor när de ser så här trevliga ut när de går på klubben Spacelab som S.P.O.C.K och Diskodiktator drivit i över 10 år…

Diskodiktator-tröja