Like Me

Like Me

Släppdatum: 1999-02-23

Katalognummer: CD 005

I början av karriären var mycket av det Diskodiktator gjorde fortfarande ett trevande i mörkret efter ett uttryck – eller en röst om man så vill. Våren 1999 började hemsidan räknas som etablerad efter ett år online, och svallvågorna efter Johan Billings beslut att sluta i rymdpopbandet S.P.O.C.K året innan hade lagt sig, så nu började det bli på allvar. Skulle Diskodiktator kunna stå på egna ben?

Med några egna släpp i bagaget och med en vilja att höras kokade Johan och den andre bandmedlemmen Anton Åberg ihop en demo som håller än idag. Allt inspelat och mixat i den gamla pigkammaren innanför Johans kök på Mäster Henriksgatan 2 i Malmö.

Omslagsgrafiken hämtades från bildgallerier på internet och givetvis utan att nämna något om var de kom ifrån eller att de användes utan tillstånd.

Titellåten är lekfullt elektronisk och de analoga syntarna jobbar på högvarv. Eftersom spåret innehåller den oefterhärmliga textraden ”You can never be like me” gick Diskodiktator från att vara ett mestadels instrumentalt band till något som skulle kunna kallas ett popband.

”Baksidan” innehåller en farlig massa samplingar från en lågprissamling med amerikanska hårdrocksband som spelats in live i Tyskland och en massa skruvade syntljud. Det står ingenting mer än att man fått hjälp av Daniel Silwerfeldt men det låter oundvikligen som om han haft ett finger med i spelet också.

Andra namn som nämns i omslaget är David Partell och Boy Wonder Gevaert, men de var bara alias för Johan som användes för att produktionen skulle verka mer omfattande än vad den faktiskt var.

Like Me
Those Who Died

Omslagsbilder

Som referens visar här också det utskrivna omslaget: