Ask For Janice

Ask For Janice

Släppdatum: 2000 och igen 2002

Katalognummer: CD 007 / DDCD007

Den här demon borde ha kommit till någon gång i slutet av 1900-talet och blivit släppt i början av år 2000, baserat på dels uppgifterna på omslaget, dels hur vi faktiskt gjorde oss besväret att producera både häfte, baksida och ett labeltryck till en CD för de som laddade ner låtarna och brände en skiva själv. Att det användes en lättklädd tös till grafiken berodde helt enkelt bara på att porrsajterna var de som hade mest tillräckligt högupplösta bilder lättknyckta.

Titellåten är inspirerad av en låt med Beastie Boys från albumet ”Paul’s Boutique” där det pratas om att man ska ringa en affär och fråga efter Janice. Svårare än så var det alltså inte. Musikaliskt var då Diskodiktator ett mer eller mindre instrumentalt band och det sjungs inte mer än just ”Ask for Janice”.

Låt nummer 2 är baserat på en helt sjukt svänging hihat-loop som samplats på en Akai S1100. Insprängt ligger små pratsnuttar från en språkkurs på flexidisc-singlar som hittades i en second hand-butik.

Avslutningsvis ligger ett ljudkollage som består av knivslipning, vokala inspelningar och massor av analoga synthesizers. Röstsamplingarna kommer från filmen ”Hated” som handlar om punkartisten GG Allin.

Bandet bestod vid den här tiden av Johan Billing och Magnus Johansson men två av låtarna är delvis tillskrivna den tidigare medlemmen Daniel Silwerfeldt. Inte helt otippat är både ”David Partell” och ”Gevaert” alias för Johan Billing.

Intressant att notera är att både mp3.com och popwire.com nämns på omslaget – gissningsvis fanns musiken på den här demon tillgänglig även på dessa hemsidor.

Ask For Janice
Time To Disco Again
Take Us Home, Please

Omslagsbilder

Som referens visas också ett utskrivet omslag:

2002 släpptes ”Ask For Janice” igen med ett nytt katalognummer och ett något uppdaterat omslag, men med samma labeltryck och samma låtar. Så här såg det ut: