1000 Days & 1000 Times

1000 Days & 1000 Times

Släppdatum: 2001-11-03

Katalognummer: DDCD022

Bortsett från en handfull låtar, inklusive en fabricerad konsertinspelning, är detta det enda exemplet på en låt där gitarristen SvennAntenn medverkar. Lider du av akut gitarrångest behöver du inte vara orolig – ett burkigare gitarrljud får man leta länge efter.

Låten i sig är en klassisk Diskodiktatordänga från den här tiden och det finns en intressant legend om textens betydelse:

När kompositören och poeten Johan Billing gick i gymnasiet hade han två klasskamrater som blev tillsammans på insparksdiscot i första ring. Denna pojke och denna flicka var oskiljbara under hela gymnasiet fram till en dag på vårterminen i trean då pojken plötsligt gjorde slut pang bom. Ingen förstod någonting och svaret på frågan ”Varför?” blev det matematiskt kalla ”Tja, nu har vi gjort det tusen gånger så nu är det dags att gå vidare”.

Av någon anledning dök den där historien upp, kanske var det gamle klasskamraten och bandmedlemmen Daniel Silwerfeldt som påminde om den. Oavsett vilket resulterade den i en lagom tuff låt.

Det är naturligtvis enkelt att sitta i efterhand och ha synpunkter på släppens omslag, men det här är verkligen något i hästväg uselt. Gissningsvis hade man hittat ett nytt spännande filter i ett bildredigeringsprogram men det ursäktar inget – uppfinner någon någon gång en tidsmaskin är det fritt fram att åka tillbaka till 2001 och göra något bättre…

1000 Days & 1000 Times

Omslagsbilder