Please Listen EP

Please Listen EP

Släppdatum: 2002

Katalognummer: DDCD024

När man sitter och ska beskriva något som hände för många många år sedan är det ibland svårt att förstå hur tankarna gick och vad som motiverade en del släpp. Denna demo är ett klockrent exempel på hur det då säkert fanns en tanke men som nu bara känns konstigt.

Låtlistan enligt omslaget ser ut så här:

  1. Yesterday’s Child
  2. Organ Business
  3. Jazz 1999
  4. On The Way Back
  5. Sing It

De två första låtarna släpptes senare på CD:n ”We Are…” men det är de tre följande bitarna som är mystiska. ”Jazz 1999” var ett tidigt experiment med något slags musikprogram, inte otänkbart att det kan ha varit en tidig version av det svenska bolaget Propellerheads Reason. Av ”On The Way Back” och ”Sing It” finns inte minsta spår någonstans, bortsett från att den senare faktiskt också sägs vara med på demon ”Go Home”.

Det finns flera exempel i Diskodiktators katalog på släpp som inte blev mer än ett tjusigt omslag – något som gjordes ofta för att testa en ny bildredigeringsfunktion – men i och med att de tre första låtarna bevisligen finns är det konstigt att de två sista inte skulle göra det…

Om denna demo skulle vara ett varnande exempel på något så är det att alltid göra en säkerhetskopia av allt man gör – och att se till att dokumentera allt!

Yesterday’s Child
Organ Business
Jazz 1999

Omslagsbilder