Go Home

Go Home

Släppdatum: 2002-05-29

Katalognummer: DDCD 027

Det här är ett mysterium som det förmodligen finns en enkel lösning på; just den här låten finns utgiven i ett par olika versioner. Den här släpptes på Norges nationaldag den 17 maj 2002 och innehåller förutom originalversionen också remixer av både bandet själva och gruppen This Fish Needs A Bike. Detta kortlivade projekt bestod av Eddie Bengtsson som ville vidga sina musikaliska vyer utanför de begränsningar som Page och Sista mannen på jorden ställde upp för honom.

Omslagsgrafiken är baserad på samma högupplösta bilder från internet som användes till tidigare släpp, men något mer vågade denna gång.

Titellåten i original är en trevlig liten popsång om olycklig kärlek och ljudmässigt är den proppfull med analoga syntar och samplade trummor och en himmelsk vokal insats av Johan Billing. Legenden säger att texten är baserad på en sann historia men det är det säkert ändå ingen som tror på.

Bandets egna remix är väldigt tydligt präglad av det nya musikprogram man börjat använda: det svenska bolaget Propellerheads makalösa Reason som i denna inkarnation inte hade möjlighet att spela upp inspelat det ljudet i sångspåren, utan fick synkroniseras med Steinbergs digitala inspelningsstudio Cubase Audio som var det man vanligtvis använde.

Eddie Bengtssons remix tar fasta den ljudbild som gett honom etiketten ”Sveriges Vince Clarke” och det finns inte så mycket annat att säga.

2002 bestod bandet av i alla fall Johan Billing, men några andra ledtrådar nämns inte på omslaget. ”David Partell” och ”Boy Wonder Gevaert” är som vanligt alias för Johan. Kikar man däremot på en annan utgåva av ungefär samma demo från samma år så beskrivs i alla fall SvennAntenn och Daniel Silwerfeldt som medlemmar, så det är inte otänkbart att de var med här också.

Go Home (Original Version)
Go Home (Diskodiktator Remix)
Go Home (This Fish Needs A Bike Remix)

Omslagsbilder