Girls Of The Internet

Girls Of The Internet

Släppdatum: 2002-06-23

Katalognummer: DDCD030

Med demon ”Girls Of The Internet” avslutades första kapitlet av Diskodiktator – strax efteråt släpptes CD:n ”We Are…” och vägen mot framtiden låg där och väntade på att bli betrampad.

Titelspåret behandlar något som redan i början av 2000-talet var ett mysterium: hur tusan kunde det finnas tjejer på internet?!

Ljudbilden är betydligt mer polerad än tidigare släpp och det är solklart att bandet fortfarande kämpade med att hitta sitt sound. Även de två ”b-sidorna” spretar åt alla möjliga håll och kanter. Den avslutande instrumentala rökaren har naturligtvis ingenting med den färske prinsen i Bel-Airs kompis att göra utan är bara lite skönt jazzig.

Enligt omslaget bestod bandet fortfarande av Johan Billing och Magnus Johansson, Daniel Silwerfeldt och SvennAntenn. Alla andra namn som nämns (David Partell, Boy Wonder Gevaert och S. Svanberg) är pseudonymer för Johan. Tracy Howe som får en glad hälsning är inte någon av tjejerna på omslaget utan sångaren i det kanadensiska bandet Rational Youth som man träffat tillsammans med Sista mannen på jorden när man spelat tillsammans.

På tal om omslaget kan det nämnas att detta naturligtvis gjordes i färg. Av någon anledning finns det dock bara utskrivet på Johans gamla svartvita laserskrivare och därför ser det ut som det gör. Försök tänk bortom de kulöra begränsningarna som presenteras här.

Girls Of The Internet
Don’t Need A Doctor
Jazzy Jeff (Instrumental)

Omslagsbilder