Kategoriarkiv: Inspelning

Inlägg som handlar om inspelning och musikproduktion i största allmänhet.

Framtiden är här!

Inte helt otippat har det hänt igen – vårt webbhotell har gått i graven och skickat all data vidare till en ny leverantör och då känns det värdefullt att kanske uppdatera lite. Bli inte förvånad om det ser lite tokigt ut ett tag.

Och just det – Diskodiktator har nytt spännande material på gång!

Främmande världar

För en herrans massa år sedan fanns inte ens Diskodiktator – då roade sig medlemmarna med annat. Bland mycket annat medverkade Johan Billing i det populära rymdpopbandet S.P.O.C.K och 1995 släpptes det bandets andra album ”Alien Worlds”.

Den som har koll på sin Diskodiktator-diskografi vet att man redan gjort en egen tolkning av debutalbumet ”Five Year Mission” men nu är det dags att ta nästa steg: det är alltså med glädje vi kan meddela att produktionen av uppföljaren är påbörjad. Arbetsnamnet är ”Alien Alien Worlds” eftersom det musikaliska temat handlar om musik som man tänker sig att rymdisar skulle lyssna på där de sitter och hinkar blasköl på en bar på Omnichron-4 eller som det sista de hör innan de faller i kryogenisk sömn inför en makalöst lång rymdresa…

I dagsläget ligger samtliga tio originallåtar dissekerade på labratoriebordet och förhoppningsvis är albumet klart för släpp våren 2015.

Första skissen av omslaget.

Första skissen av omslaget.

Spårlistan för den intresserade:

  1. ”Mirror World”
  2. ”Astro Girl”
  3. ”All E.T.s Aren’t Nice”
  4. ”Take Me To The Stars”
  5. ”Trouble With Tribbles”
  6. ”Abducted”
  7. ”PS9”
  8. ”Lost In Space”
  9. ”Cosmic Boy”
  10. ”Space Is The Place”

Albumet förklarat

Nu börjar det äntligen röra lite på sig igen och följande finns att meddela:

Albumet ”Malmö C” kommer släppas digitalt i två olika versioner; dels den vanliga versionen som är i princip identisk med CD-utgåvan men också i en version där medlemmarna i bandet går genom spår för spår och förklarar bakomliggande orsaker, intressanta tekniska aspekter på inspelningsarbetet eller helt enkelt bara lite vanligt hederligt blaj.

Släppdatum för ”Malmö C förklarad” är satt till den 31 maj och vaniljversionen släpps den 2 juni.

Malmö C förklarad

Kommentarer

Idag har vi roat oss med att lyssna genom hela albumet och kommentera det spår för spår – något som bäddar för en specialutgåva i något lämpligt fora. Tjuvlyssna redan nu till vad vi har att säga om låten ”Triangeln stannar här”.

Mer musik och mer prat

Eftersom möjligheten fanns att kombinera arbete och nöje passade vi på att dels bevittna hur ett fullsatt Babel i Malmö välkomnade det slovenska bandet Laibach och dels spela in en diskussion om spåren på det kommande albumet ”Malmö C”.

Resultatet av sagda diskussion kommer att presenteras så småningom – troligtvis i form av ett bonusspår på Spotify.

Laibach på Babel

Fix i mix

När vi fick tillbaka de mastrade låtarna från Brian Hazard i Amerika upptäcktes det att en av låtarna inte alls blev så festlig som tanken var. Valet stod mellan att skippa låten helt eller att försöka göra något åt det…

Brian hade lite kreativa förslag och det fick helt enkelt göras lite kompletterande inspelningar en glad fredagskväll och nu är en ny – och förhoppningsvis slutgiltig – version på väg över Atlanten.

Ännu ett steg på vägen

Nu börjar det så smått närma sig singelsläpp och hur firar man det på bästa sätt? Naturligtvis genom att be begåvade kamrater skruva fram något eget och inte nog med det – både i Malmö och Göteborg har det trollats fram nya versioner av singelspåret ”Inte så svårt”.

Och för att riktigt göra något ovanligt ryktas det också om att en musikvideo är på gång!

Puh!

Så var då den kanske tyngsta delen av produktionen klar – alla låtar (singelspår, albumspår och b-sidor) får nu anses vara färdigmixade och är levererade till mastringsstudion i Los Angeles. För att inte krångla till det gav vi oss också på att döpa de stackars låtar som tidigare gått under fantasifulla arbetsnamn – ”Tjugosex”, ”Cynisk”, ”Jag blir så” och ”Ramlar” heter numera något helt annat…

Nästa utmaning förutom att vänta på domen från Amerika är att trolla fram den ultimata låtordningen och inte minst välja ut vilket spår som ska bli b-sida till ”Inte så svårt”.

Gästartist nummer ett

Det har varit vår ambition att låta även andra komma till tals på vårt kommande album och det enklaste sättet är så klart att bjuda in talanger av olika slag. Nu kan vi med illa dold stolthet meddela att den beryktade Val Solo från S.P.O.C.K bidragit med lite röstinspelningar till kommande singeln ”Inte så svårt” och att den nu är ivägskickad till mastringsstudion i Los Angeles.